Gra RPG wielu fandomów
Masz ochotę na ślimaki-gumiaki? A może lodowe myszy, albo miętowe ropuchy czy musy-świstusy? Rozejrzyj się po półkach, na pewno znajdziesz coś dla siebie!
Pojawili tuż obok Miodowego Królestwa. Shira rozejrzala się wokół. Na szczescie nie bylo zadnego znajomego ucznia, a tym bardziej nauczyciela.
Zaczeli rozglądać się po pułkach.
- Na co masz ochotę? - uśmiechnął się
Roześmiał się.
Zmarszczyla brwi i zaczęła z uwagą rozglądać się po półkach. Po chwili złapała z pierwszej Fasolki Wszystkich Smaków. Pociągnęła Lucasa za rękę do kolejnej półki skąd wzięła pudełko kociołkowych piegusków.
- A Ty co bierzesz? - zapytała, zerkajac na chlopaka.
Spojrzał na nią z uśmiechem.
- Jakby to powiedzieć... nie lubię słodyczy -uśmiechnął się. - Ale rozczulasz mnie z tą radością jak u małej dziewczynki - poczochrał ją po włosach
Oczy zrobiły jej się duże jak spodki.
- Jesteś jedyna osoba, ktora znam, ktora nie lubi slodyczy! - odrzekła zdziwiona. - Nawet lizaka o smaku krwistego steku dla wampirów? - zasmiala sie.
- Nie jestem wampirem, więc nie, raczej nie szczególnie lubię taki lizaki - zaśmiał się
- Nie - skrzywił się z niesmakiem.
- No cóz.. - powiedziala, łapiąc jeszcze za cukrowe pióro - będzie więcej dla mnie - wyszczerzyla sie i podeszla do ady zaplacic. Sprzedawczyni patrzyła na nich dziwnie, ale nie skomentowala tego, ze uczniowie Hogwartu sa w Hogsmeade w czwartek. Shira wyjęła z sakiewki pieniądze i polozyla na lade. Zgarnęła zakupy i odwrocila sie do Lucasa.
- To moze teraz cos dla Ciebie? Masz na cos ochote?
- Na piwo kremowe, idziemy do Trzech mioteł? - uśmiechnął się.